Artículo en el periódico ARA, diciembre 2017


“Sugoi, la genialitat de la senzillesa”

El restaurant de l’estrella de la natació Gemma Mengual transmet l’amor per les coses petites de la cultura japonesa

Bibiana Ballbè

 

Sugoi, la genialitat de la senzillesa

L’amor pel purisme, per l’excel·lència. Per la disciplina i per la dedicació. Per la feina ben feta. Per cuidar els detalls i emocionar amb el resultat. Per sorprendre amb el contingut i amb les formes. Aquesta és la base de la cultura japonesa i el manifest del restaurant Sugoi: només quan es té la seguretat que una feina està ben feta i que serà un honor entregar-la, només llavors, s’utilitza aquesta paraula: SUGOI = GENIAL.

Aquest és el punt de partida del Sugoi: la genialitat de la senzillesa, de la creativitat, de l’esforç per la feina ben feta i de la responsabilitat. I aquesta declaració de principis es nota des que poses un peu al restaurant. L’espai diàfan dissenyat per Mar Sierra Marta y Estanislao Puig Durall de MATERIA TERRICOLA, el servei atent i el producte, cuidat al màxim detall. Ens deixem aconsellar pel maître - cap de sala i comencem amb un clàssic edamame, seguit per unes navalletes saltejades amb bolets japonesos i una vinagreta de sèsam, i uns musclos de roca al miso picant que són el preludi d’un variat de sushi, sashimi, makis i nigiris que honren els principis del restaurant.

Al Sugoi treballen producte local amb tècniques i bases japoneses i la carta es va creant, desenvolupant i canviant segons els mesos i les temporades sota l’atenta mirada del xef Saulo Meireles i l’estrella de la natació Gemma Mengual. Dos personatges que han bolcat passió i vocació en aquest projecte. I és que no hi ha cap dubte que hi ha poques coses més magnètiques que veure algú excel·lir amb la seva feina, i això es pot veure sense cap mena de dubte a la barra del Sugoi de Sant Cugat: amor per les coses més petites, tal com dicta la cultura japonesa.

Carrer de Manel Farrés, 39 (Sant Cugat del Vallès)